Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning av Ungdoms SM-2019

08 MAJ 2019 18:38
Den 3-5 Maj avgjordes Ungdoms SM uppe i Skövde. Askim var i år redresenterade av hela 19 (!!) spelare och var därmed Sveriges näst bästa klubb i antalet deltagare. Helgen blev en succé med många fina resultat.
  • Skapad: 08 MAJ 2019 18:38

Fredag:

Tävlingen startade redan på fredagen med P13 gruppspel där Carl Mattsson och Nils Österström var de första Askimarna ut i rampljuset. Gruppspelet blev en rysare för båda killarna där det var seträkning som avgjorde att Nils gick till A-slutspel och Carl till B-slutspel. I B-slutspelet vann Carl stabilt sin första match men i andra omgången blev motståndet för svårt. Nils fick känna på att spela sin första 7-setare men tyvärr blev Simon Lundqvist från Söderhamn för tuff denna gång.

Efter detta var det dags för de seedade 13åringarna att få börja spela. Första omgångarna visade de alla på ett bra självförtroende och de alla gick vidare utan större problem. I andra omgången blev det tuffare! Isak Järverud Eriksson ställdes mot Elias Sundin och pressade honom hårt med många fina bolldueller tyvärr räckte inte det fina spelet hela vägen denna gång och det blev 2-4 i set. Richard Jia ställdes mot Halmstadspelare Isak Alfredsson som visade på en stark form och det blev en förlust 0-4 i set. Hugo Nylen visade på en kämparglöd som märktes över hela hallen. Han pressade Elias Sjögren till ett sjunde och avgörande set men föll tyvärr där med 5-11 i skilje. Carl Wallerstedt var den ända Askimspelaren som vann sin 8-del final med 4-1 i set och skulle därför få spela vidare på söndagen.

 

Därefter var det dags för P15 och F 15. Där spelade Sebastian Edvardsson, Sebastian Bergenblock (även kallad ”Basse”) och Malva Wålme. Alla spelare kämpade på mycket bra och men tyvärr räckte det inte till A-slutspel detta år. I B-slutspelet spelade dock alla 3 upp sig och killarna vann sina första matcher efter mycket jämna set. I 8-delen tog dock dagens spel slut för killarna efter att både Sebastian och Basse förlorat mot spelare från Malmö.

 

För Malva gick det otroligt bra i slutspelet. Första matchen vann hon 3-0 i set och andra matchen blev en riktig rysare mot en Stockholmstjej. 11-7 blev det till Malva efter hon avslutat matchen med en grym forehand! Nu väntade SEMI-FINAL! Semifinalen var mot Alma Setterlund från Sjöbo BTK och även denna skulle bli mycket jämn. Men Pingis är en sport med små marginaler och Malva fick åka hem med ett välförtjänt 3e plats i B-slutspelet. BRA KÄMPAT!

 

Under fredagen togs även Askims första GULD för helgen då de vann PARA lag tävlingen med 2-1 i matcher. Med i laget kämpade Axel Wallin Jensen, Erik Mattsson och Albin Hedlund. STORT GRATTIS!

 

Lördag:

Lördagen startades med gruppspel i HJ17 där vi hade hela 5 spelare med.

-       Albin Hedlund

-       Axel Jensen Wallin 

-       Tobias Edwinsson

-       Viktor Tellander

-       Theo Toresson

Albin Hedlund och Axel Jensen Wallin fick kämpa extra mycket då de spelade Stående klass 8-10 junior samtidigt och det blev därför mycket spring mellan matcherna. Denna klass spelade även Erik Mattsson. Sammanfattningsvis gick Tobias, Viktor, Theo och Axel vidare till A-slutspel i HJ17. 

 

Under lördagen var det också dags för alla dubbelmatcher där Johannes Klang fick en revansch från singelspelet och kämpade sig hela vägen till en semi-final i P15 dubbel. Bronsmedalj till Askim!!

 

Lördagns största bragd kom från Theo Toresson och Noah Steif som kämpade sig fram till en semi final efter att ha slått ut flertalet landslagsspelare. Som ett team kämpade de stenhårt varje boll och glälden efter matchen var stor. Nu väntade SM-FINAL på söndagen. 

 

Söndag:

Finaldagen var kommen och Askim hade 5 spelare redo för spel. Carl, Albin, Axel, Theo och Noah.

 

Carl mötte Dennis Larsson från Stocksund och visade prov på att han ville kämpa om medaljerna. Många långa bollar och fina loopar åkte fram och tillbaka på bordet men efter 5 set fick Carl se sig besegrad. 

 

I Paraklassen blev det ett Askimsmöte mellan Albin och Axel där Axel visade bäst dagsform och segrade. I finalen blev dock Daniel Gustafsson från Västers BTK för tuff men Askim fick med sig både ett silver och ett brons i denna klass. GRATTIS!

Dubbelfinalen för Noah och Theo blev en match ut i det sista. Här fick vi återigen se på prov att pingis är en sport med otroligt små marginaler. Även om man hade 9-7 i det 5e och avgörande setet räckte inte det denna gång och det blev en silvermedalj. Stort grattis killar!!

 

Vi coacher vill tacka alla spelare, föräldrar och andra släktingar för en rolig helg. Roligt att Askim visar framfötterna både i hagen samt på läktaren med hajande familjer och kompisar.

Bästa pingishälsningar
Coacherna
Felix de Sousa Mestre
Marcus Helin
Jesper Kvanvig 
Sandra Lunman 
Skribent: Felix de Sousa Mestre
Epost: Adressen Gömd
Vi tackar våra sponsorer 

 FM Finans

 Stiga

 Pingisshoppen

 Spela Idrottens Bingo!
Ange föreningskod A24 vid registrering så stödjer du Askims BTK.

Idrottens Bingo

 


Postadress:
Askims BTK - Bordtennis
Gärdesvägen 5
43651 Hovås

Besöksadress:
Gärdesvägen 5
43651 Hovås

Kontakt:
Tel: 0739975976
E-post: This is a mailto link

Se all info