Hoppa till sidans innehåll

Senior och Para-SM

06 MAR 2018 22:06
Mellan den 1-4 mars spelades Senior och Para SM nere i Helsingborg. Askim var representerat med 7 spelare och mästerskapet slutade med en silvermedlalj och en bronsmedalj.
  • Uppdaterad: 06 MAR 2018 22:09

Mästerskapet startade redan på torsdagen med gruppspelet för Herrjuniorer 20. Linus visade sig här vara i storform trots brist på träning innan mästerskapet. Linus vann sin grupp och förlorade där endast 1 set. 

 

Noah steif inledde gruppspelet starkt med att slå Eslövs duktiga spelare David Andersson med hela 3-1 i set. Därefter stod Albin Karlsson på andra sidan bordet, efter bra spel får dock Noah erkänna sig besegrad med 3-0 i set. Sista matchen skulle även bli den svåraste matchen när han ställdes mot gruppettan Lukas Kopriwa från Stockholmsklubben, Spårvägen BTK. Denna gången blev det en förlust med 3-0 men vi vet att Noah kommer tillbaka starkare nästa gång. Noah åkte tyvärr ut på seträkning denna gång. 
Under torsdag kväll var det även dags för de 2 första slutspelsmatycherna och nu klev Oscar in i tuneringen på bästa möjliga sätt genom att vinna över Filip Karlsson från Enköping med 4-3 i set. Underbart start! Linus fick en tuffare första match när han mötte Edward Wesshagen, en fantastiskt duktig 15 åring från Stockholm. Det var en stenhård match där efter mycket fint spel Linus fick erkänna sig besegrad med 3-4 i set. 
Andra omgången i herrjuniorer 20 mötte Oscar mardrömsmotståndet Simon Söderlund från BTK Warta. Simon och Oscar har mötts flera gånger de senaste åren och Simon hade fördel på pappret. Matchen visade tydligt att det var två utav sveriges bästa spelare som gjorde upp om en plats i kvarfinal. Tyvärr slutade matchen i fördel till Simon men vi vet att Oscar kommer få revanch en dag. 
Under fredagen förstärktes Team Askim med Paraspelare samt coach, Felix som åkte ner för att heja på. Dagen började med att Albin Hedlund och Axel Jensen Wallin spelade stående dubbel. Första matchen började på bästa möjliga sätt med en 3-0 seger mot ett par från Linköping. Andra matchen blev dock svårare när de ställdes mot Peter Molander och Peter Rosenmier från FIFH. Albin och Axel fick en dålig start och förlorade de 2 första seten. Men efter det började de komma igång och kvitterade till 2-2. I avgörande setet kämpade Askims gänget så svettet flög men denna gången räckte det inte och det blev en förlust med 8-11 i avgörande set. 
Nästa match för Paraspelarna var en lagtävling där Michael Azulay, Albin Hedlund och Axel Jensen Wallin tävlade tillsammans. Lagtävlingen byggde på att man först spelade 2 singlar och eventuellt en avögrande dubbel om det skulle stå 1-1 efter singlarna. Killarna visade här sin fina "teamsperit". Här lyckades killarna tillsammns kämpa sig fram till en semifinal där Henrik Sandbladh och David Gustafsson blev för svåra. Stort grattis till bronsmedaljen!
Under fredagen spelades även herrsingel. Där spelade Askim fantastiskt bra, men tyvärr räcker inte alltid detta. För Henrik Magnusson tog det tyvärr stop redan i första omgången mot Taib Sisic, Henrik visade på grymt spel men Taibs långa och kluriga servar blev för svåra i längden och Henrik fick erkänna sig besegrad. Linus överaskade även här när han vann mot den dukitga 14 åringen från Eskilstuna, Theo Abrahamsson. För Linus väntade därefter Johan Rosenberg från Ängby en på pappret mycket jämn match, och så blev det. Johan kunde hantera Linus långnabb förvånansvärt bra och vann denna marathonmatch med 2-4 i set. Oscar åkte ut ur herrsingel först i andra omgången efter att ha vunnit mot Johan Hagberg med 4-0 i första omgången och därefter förlorat mot Oskar Perman från pingisstaden Eslöv. 
I dubblarna mötte Theo Toresson och Oscar Adamsson bröderna Truls och Malte Möregårdh. Som vi alla vet är Theo Toresson ofattbart bra på dubbel och detta visade sig inte minst här. Oscar och Theo hade flera lägen och flera setbollar men föll tillslut med 0-3 i set. Men WOAH vilken match det var!
Under lördagen var det dags för flera matcher i Para-SM. Alla paraspelare visade fantastiskt bra form och visade även sportslig respekt till sina medspelare. Efter lördagen var det endast Michael Azulay som var kvar i stående klass 6. 
Under söndag förmiddag skulle Michael möta den extremt duktiga spelare Peter Rosenmeier i semifinal men Rosenmeier hade blivit sjuk och han vann därför med WO denna match. I finalen väntade Peter Molander som Michael mötte dagen innan i gruppen. Denna match hade Michael en 10-8 ledning i avögrande set men tappade detta efter Peter fått 3 nätrullare och vunnit med 10-12. Michael var på så sätt extremt taggad inför denna viktiga final.
Michael fick en tråkig start och förlorade första 2 seten. Därefter vände han på steken och vann 3e med hela 11-1. 4e set gick även det i Michaels väg och han vann det med 11-8. I sista och avgörande set blev Peter för tuff och det fick sorgligt nog räcka med en silvermedalj för Michael Azulay denna gången. Stort grattis Micke!
Vi tackar alla föräldrar, ledare, spelare och BTK Rekord för en väl arrangerad tävling och hoppas på att vi kommer med en ännu större och strarkare trupp nästa år. 
Coach
Felix de Sousa Mestre
Skribent: Felix De Sousa Mestre
Epost: Adressen Gömd
Vi tackar våra sponsorer 

 FM Finans

 Stiga

 Pingisshoppen

 Spela Idrottens Bingo!
Ange föreningskod A24 vid registrering så stödjer du Askims BTK.

Idrottens Bingo

 


Postadress:
Askims BTK - Bordtennis
Gärdesvägen 5
43651 Hovås

Besöksadress:
Gärdesvägen 5
43651 Hovås

Kontakt:
Tel: 0739975976
E-post: This is a mailto link

Se all info