Hoppa till sidans innehåll

Askims BTK välkomnar Peter ”Nisse” Nilsson som ny huvudtränare!

13 AUG 2021 18:32
  • Uppdaterad: 13 AUG 2021 18:32

Klubben välkomnar Peter "Nisse" Nilsson som ny huvudtränare i Askims BTK. "Nisse" har spelat bordtennis i över 40 år och som för så många andra började det vid ett pingisbord i källaren hemma hos föräldrarna i Falkenberg. Peter har en lång spelarkarriär bakom sig med 20 år i det svenska bordtennislandslaget, han har varit utlandsproffs i både Frankrike och Tyskland och är den spelare som spelat flest matcher någonsin i Pingisligan (Elitserien). Dessutom är han ungdomsvärldsmästare.

Lite snabb fakta

Namn:Peter Nilsson (kallas för "Nisse")

Bor:Falkenberg 

Ålder: 47 år (Har hållt på med bordtennis i över 40 år)

Kuriosa: Har 1-0 i matchkvot på värld- och olympiskemästaren och numera förbundskaptenen i kinesiska landslaget Liu Guoliang

Nedan följer "Nisses" egna tankar om sin roll som huvudtränare:

Hur ser du på din roll som ny huvudtränare?

"Min roll som huvudtränare handlar mycket om att få hela föreningen att växa. Föreningen är stor och har goda förutsättningar med egen hall vilket är positivt, samtidigt som det är en utmaning att alla ska få en möjlighet till träningen då klubben endast har plats för 16 spelare i hallen samtidigt.För mig som ny i föreningen blir det extra viktigt att skapa mig en egen bild kring olika utmaningar och att lära känna människorna i föreningen och ta del av deras erfarenheter".

Vad tar du med dig in från din egna karriär i din nya roll som huvudtränare?

"Jag har lång erfarenhet av föreningslivet och varit tränare i ett antal elitklubbar samt bredklubbar. Jag hoppas att jag kan bidra med en fördel till klubben på det sättet att det blir tydligt vad som krävs för att bli en duktig bordtennisspelare men också hur vi kan få klubbens medlemmar att utvecklas både som bordtennisspelare och personer. Då jag kommer från en tidgare elitkarriär vill jag från början vara tydlig med att min åsikt är att det absolut går att kombinera breddverksamhet med elitverksamhet. Föreningens och mitt mål är att på sikt göra föreningen till en förening där alla olika typer av spelare känner att de representeras oavsett ambition och spelnivå. Detta är dock en process vilket innebär att det är viktigt att jobba med dessa frågor långsiktigt".

Vad var det som lockade dig med Askims Bordtennisklubb?

"Det som lockade mig med Askims BTK var att klubben har alltifrån duktiga ungdomar som tillhör Sverigeeliten till ett nyskapat damlag samt att klubben har en utbredd ungdomsverksamhet. Att de sedan har paraspelare och veteraner som spelar i föreningen visar att föreningen har många olika ben att stå på vilket innebär många utmaningar vilket är något jag verkligen gillar att ta mig an".

Hur ser du på coachning och ledarskap?

"Jag får ganska ofta frågan hur jag ser på coachning och ledarskap. Dessa frågor tycker jag är oerhört intressanta och kortfattat försöker jag hålla mig till fyra punkter".

1."Att bry sig om människan inte bara idrottsutövaren ex. skola,vänner (soft skills)"

2."Intellektuell stimulans. Att stimulera spelarna att hitta egna lösningar på olika problem. Detta gör jag genom att ställa frågor istället för att presentera "de rätta lösningarna". Jag tror på att skapa en miljö där det är naturligt att ställa frågor där jag som tränare fungerar som stöd i den processen"

3."Vara en positiv förebild i idrottarens liv. Att säga till sina spelare att uppträda bra och att sedan inte leva som man lär gör att spelarna tappar respekten. Jag tycker också att det som tränare är viktigt att erkänna sina misstag. Genom att skapa en förlåtande kultur och klimat där det är ok att "misslyckas" gör att spelarna utvecklas på ett bättre sätt".

4."Visa att du tror på individerna. Det är då viktigt att berömmet är uppriktigt menat och deteljerat och inte bara "bra jobbat".Inspiration och motivation är att sätta upp realistiska mål och låta ungdomarna ha inflytande över sin egen träning".

"Till sist vill jag avsluta med att det ska bli oerhört spännande och inspirerande att ha en viktig roll i en av landets bästa föreningar".

Mvh Peter "Nisse" Nilsson

Vi tackar våra sponsorer 

 FM Finans

 Stiga

 Spela Idrottens Bingo!
Ange föreningskod A24 vid registrering så stödjer du Askims BTK.

Idrottens Bingo

 


Postadress:
Askims BTK - Bordtennis
Gärdesvägen 5
43651 Hovås

Besöksadress:
Gärdesvägen 5
43651 Hovås

Kontakt:
Tel: 0707191307
E-post: This is a mailto link...

Se all info