Hoppa till sidans innehåll

Besök i Askim av Pensionärernas Bordtennisklubb i Göteborg, PBK

22 NOV 2021 10:44
  • Skapad: 22 NOV 2021 10:44

Den 18:e November besökte 15 vitala och vältränade veteraner från PBK oss i Askim för att möta våra lika vitala och vältränade veteraner i fem lagmatcher. På grund av coronapandemin har den här typen av utbyte med pensionärsgrupper legat nere i det närmaste två år, vilket gjorde det extra roligt att delta i de hårda kamperna. Intresset för deltagande var så stort att Askimslaget bestod av 18 spelare, dvs 3 extra spelare "pressades in" i dem fem tre-mannalagen. Traditionellt har vi förlorat de här kamperna och det blev förlust även denna gång men vi betraktar resultatet som ett fall framåt eftersom vi endast hade behövt vinna tre ytterligare av de 51 individuella matcherna som spelades för att vi skulle ha kammat hem den totala vinsten. De fem lagmatcherna utföll med resultaten (Askim först:) 4-6,4-6,5-5, 7-3 och 2-9.


Alla deltagarna från båda lagen spelade bra. I Askimslagen gjordes särskilt goda insatser av Peter Domack och Bert Öjerskog som båda vann 3 singelmatcher och dessutom medverkade till segrar i dubbelmatcher vilket var avgörande för det oavgjorda resultatet i lagmatch 3 och seger i lagmatch 4.

Såväl Askim som PBK ställde upp med en dam i laget. De möttes i lagmatch 2 och glädjande nog lyckades Ciccie Pernveden Malm vinna en mycket hård tre-setsmatch efter glimrande spel med patenterade vinklade backhands som främsta vapen.

Efter de spännande matcherna serverades goda köttbullemackor och morotskaka av vår "kökschef" Pelle Schulz och av honom utvalda särskilt påtagliga medarbetare bland Askimsveteranerna.

Örjan Skeppstedt


E-post: Adressen Gömd
Vi tackar våra sponsorer 

 FM Finans

 Stiga

 Spela Idrottens Bingo!
Ange föreningskod A24 vid registrering så stödjer du Askims BTK.

Idrottens Bingo

 


Postadress:
Askims BTK - Bordtennis
Gärdesvägen 5
43651 Hovås

Besöksadress:
Gärdesvägen 5
43651 Hovås

Kontakt:
Tel: 0707191307
E-post: This is a mailto link...

Se all info