Hoppa till sidans innehåll

Corona Uppdatering (20mars)

20 MAR 2020 14:42
Vi i Askims BTK är mycket medvetna om den nuvarande allvarliga situationen med spridningen av Corona-viruset (Covid-19) och vill därför förmedla våra tankar och åtgärder i nuläget.
  • Skapad: 20 MAR 2020 14:42

Vi förstår att många av er spelare och vårdnadshavare har funderingar och säkerligen flera olika åsikter om hur man på bästa sätt ska hantera situationen. Vi vill att ni ska veta att vi noga följer utvecklingen och de rekommendationer som ges via Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Bordtennisförbundet. Genom SBTF:s hemsida får vi kontinuerliga uppdateringar och råd om hur vi kan och bör agera, och vi följer de direktiv som ges därhttps://www.svenskbordtennis.com/Nyheter/Aktuellt/uppdateringgallandecoronaviruset/
Vi har genomfört den riskbedömning för verksamheten som tillhandahålles av Folkhälsomyndigheten och efter det kommit fram till att vi håller träningen igång tills vidare, dock med följande direktiv:

 

  • Vi förväntar oss att alla som vistas i lokalerna följer de ordningsdirektiv som nu sätts upp i denna ovanliga situation, på det sättet kan vi fortsätta att ha verksamheten igång, såvida inte situationen skulle ändras och nya rekommendationer gör att vi får ta ett nytt beslut.
  • Stanna hemma om du känner dig det minsta krasslig, även om så bara en liten snuva eller hosta, och kom tillbaka till träningen först när du varit helt frisk i två dagar.
  • Stanna hemma om du de senaste 14 dgr vistats i riskområden eller om du nyligen träffat någon som varit förkyld.
  • Ta själva ansvar för om du själv eller t ex någon i familjen är i riskgrupp eller har ett särskilt utsatt yrke, då kanske det inte är värt att riskera för träningens skull.
  • Undvik omklädningsrummen, byt om hemma och duscha hemma.
  • INNAN du går in i pingishallen, tvätta händerna noga vid tvättstationen i pentryt bredvid halldörren, likaså EFTER träningen och självklart även om du varit på toaletten.
  • Undvik kroppskontakt, såsom handslag och dyl, och försök begränsa antalet bollar vid borden.
  • Dela inte vattenflaska eller mat med någon.
  • Om du måste nysa eller hosta, gör detta i armvecket, absolut inte i handen.
 
Vi får alla hjälpas åt att följa dessa rekommendationer, tränarna kommer att göra sitt bästa för att hjälpa ungdomarna och det vore bra om alla föräldrar pratar med sina barn om vad som gäller.
Vi kommer självklart att fortsätta följa utvecklingen och meddela så snart någon förändring sker.
Tack för er förståelse!
Med vänlig hälsning,
Askims BTK
Skribent: Oscar Adamsson
E-post: Adressen Gömd
Vi tackar våra sponsorer 

 FM Finans

 Stiga

 Spela Idrottens Bingo!
Ange föreningskod A24 vid registrering så stödjer du Askims BTK.

Idrottens Bingo

 


Postadress:
Askims BTK - Bordtennis
Gärdesvägen 5
43651 Hovås

Besöksadress:
Gärdesvägen 5
43651 Hovås

Kontakt:
Tel: 0707191307
E-post: This is a mailto link...

Se all info