Hoppa till sidans innehåll

Framgångar i Sweden Tour Rekordspelen och Lekstorps Höstpool

05 OKT 2021 00:12
  • Skapad: 05 OKT 2021 00:12

Under helgen 1-3 Oktober spelades tävlingen Sweden Tour Rekordspelen i Helsingborg samt Lekstorps Höstpool som spelades i Gråbo några mil utanför Göteborg.

I Rekordspelen representerades Askim av 13 st spelare samt coach Peter "Nisse" Nilsson. Allra bäst gick det för William Bergenblock och Hugo Nylén som vann Pojkar 14-klassen respektive Pojkar 16-klassen. I klassen Max 2250 slutade Albin Skoglund på en 2:a plats, i samma klass slutade även Richard Jia respektive Marcus Johansson på tredjeplatserna. Siri Benjegård slutade på en tredje plats i klassen flickor 14. Men andra ord blev det totalt 6 st pallplatser för Askims BTK.

Nedan följer huvudtränare Peter "Nisse" Nilssons tankar om helgen där han var med som coach:

"Vi har varit i Helsingborg och tävlat i helgen. Tävlingen vi var en sk Sweden Tour Tävling där de bästa spelarna i landet tävlar mot varandra. William fortsatte på den inslagna vägen och vann klassen P14 efter flera bra matcher i slutskedet av turneringen. Även Hugo lyckades vinna sin klass P16 där flertalet av matcherna var otroligt jämna. Hugo visade kyla och mental styrka för att till slut stå som segrare i klassen. Vi hade även väldigt bra resultat i klassen Max 2250 där Albin slutade på en 2:a plats och Richard och Marcus slutade på delad tredjeplats. Detta visar återigen att vi har en bra bredd på vår verksamhet samtidigt som vi har en topp som sticker ut."

"På tjejsidan var det extra kul att se Malva gå vidare från gruppen, detta kunde man se var väldigt efterlängtat. Siri knep en en tredjeplats i Flickor 14 klassen och visar återigen att hon fightas mot de allra i bästa trots att motståndarna är 3-4 år äldre än henne"

"Vi tränar vidare mot nya mål och strävar efter att utvecklas på vid och utanför bordet. Genom målmedveten träning med bra koncentration och rätt attityd finns det ännu mer att få ut av våra spelare. Min reflektion av turneringen är att det är väldigt små skillnader som avgör matcherna och då blir det ännu viktigare att spelarna är noggranna i sina förberedelser inför tävlingarna"

I Lekstorps Höstpool deltog 10 st spelare från Askim. Askim tog inte mindre än 6 st pall placeringar.En sammantaget mycket lyckad tävling för Askims. Medaljörerna är listade nedan.

Axel Jonsson Sestan: 1:a Max 1000

Joel Krook: 3:a Max 1000

Benjamin Lundin: 2:a Max 1100

Annika Dhar: 2:a Flickor Max 450

Axel Myrhage: 3:a Max 700 

Venkatargavan Chandrasekaran: 2:a Max 1800

Nedan följer Axel Jensen Wallins kommentarer: (Axel var coach under lördagen)

"Denna tävling var väldigt framgångsrik både ur perspektivet att vi hade med hela 10 st spelare och där mer än hälften lyckades hamna på en pallplats. Extra kul att se var också ungdomarnas glädje av att äntligen få vara tillbaka och spela tävlingar. Många av ungdomarna har tagit stora kliv i utvecklingen både vad gäller pingisen men också som människor. Detta är förmodligen ett kvitto på att träningen gör resultat men samtidigt är detta även ett resultat av att de tycker att träningen är kul och motiverande"


E-post: Adressen Gömd
Vi tackar våra sponsorer 

 FM Finans

 Stiga

 Spela Idrottens Bingo!
Ange föreningskod A24 vid registrering så stödjer du Askims BTK.

Idrottens Bingo

 


Postadress:
Askims BTK - Bordtennis
Gärdesvägen 5
43651 Hovås

Besöksadress:
Gärdesvägen 5
43651 Hovås

Kontakt:
Tel: 0707191307
E-post: This is a mailto link...

Se all info