Hoppa till sidans innehåll

Succé för Askims BTK på Ungdoms- och Para SM 2021

20 SEP 2021 16:21
  • Skapad: 20 SEP 2021 16:21

Under långhelgen 16-19 September spelades Ungdoms- och Para SM i Eslöv. Askims BTK representerades av hela 13 st spelare. Det blev en otroligt lyckosam helg för Askims BTK där man vann hela 5 st medaljer. Varav 2 st Guld och 3 st brons. Medaljörerna listade nedan:

William Bergenblock: Guld i Pojkar 14, Guld i Pojkar 14 Dubbel (med Peter Alestedt IFK Täby)  Brons i Herrjunior 17 Dubbel (med Richard Jia)

Richard Jia: Brons i Herrjunior 17 Dubbel (med William Bergenblock)

Axel Jensen Wallin: Brons i Stående Klass 8-10 Junior, Brons i Senior stående dubbel

Nedan följer huvudtränare Peter "Nisse" Nilsson tankar om helgen:

"Vi har varit och spelat Ungdoms- och Para-SM i Eslöv under helgen (16-19 September). I Klassen Herrjunior 17 hade vi hela 7 st spelare med vilket visar på en bra bredd i klubben. William Bergenblock och Richard Jia kom på en mycket förtjänstfull 3:e plats i HJ 17-Dubbeln och därmed en medalj för Askim. I singelspelet fick alla killar tuffa lottningar och lärorika erfarenheter, trots en del tunga förluster finns det mycket positivt att bygga vidare på."

"I pojkar 14 klassen lyckades William med en otrolig bedrift genom att ta hem både singel och dubbelklassen tillsammans med Peter Alestedt från IFK Täby. William lyckades vinna mot två spelare som han aldrig tidigare besegrat. I finalen spelade han med hela sitt register och vann därmed matchen relativt klart med 4-1 i set."

"En utav de stora övveraskiningarna var i pojkar 14-dubbeln där Benjamin Lundin och Leo Ramnäs tog för sig på ett imponerande sätt vilket resulterade i en åttondelsfinal. Det var väldigt kul att se att killarna fick ut sitt spel och att deras träning givit resultat."

"I flickklasserna spelade Malva Wålme och Siri Benjegård men dessa hade en tung helg resultatmässigt. Allt handlar dock inte bara om resultat och om de tar med sig lärdomar från tävlingen finns det goda möjligheter för de båda att prestera bättre om de lyckas omvandla sitt spel från träning till match."

"I Paraklasserna spelade Axel Jensen Wallin som för övrigt var med som coach under torsdagen och Fredagen. Axel gjorde det som han förväntades att göra och höll sin semiseedning i både singelspelet och dubbelspelet vilket således ledde till två st bronsmedaljer"


"En fantastisk prestation från Askims BTK som innebar att vi fick med oss hela 5 st medaljer hem.Detta är ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt och att vi sätter föreningen på pingiskartan."

Mvh Peter "Nisse" Nilsson


E-post: Adressen Gömd
Vi tackar våra sponsorer 

 FM Finans

 Stiga

 Spela Idrottens Bingo!
Ange föreningskod A24 vid registrering så stödjer du Askims BTK.

Idrottens Bingo

 


Postadress:
Askims BTK - Bordtennis
Gärdesvägen 5
43651 Hovås

Besöksadress:
Gärdesvägen 5
43651 Hovås

Kontakt:
Tel: 0707191307
E-post: This is a mailto link...

Se all info